Een goede powerbank is bijna onmisbaar wanneer je op reis of vakantie gaat. Dit handige apparaatje zorgt ervoor dat jouw telefoon altijd genoeg batterij heeft. Zo blijf je altijd bereikbaar, kun je lekker films en series blijven streamen vanuit je strandbedje, of kun je bijvoorbeeld terug naar huis navigeren na een lange dag op pad. Geloof me wij hebben soms wel eens zonder batterij gestaan, en toen dachten we.. hadden we maar een goede powerbank bij! Een geschikte powerbank vinden is niet altijd gemakkelijk. De keuze is reuze! En waar moet je precies op letten? Wij helpen je graag een handje op weg. Hieronder vind je onze top 8 beste powerbanks voor op reis van 2024.
De 8 beste powerbanks van 2024
1. Lugia Powerbank UP – 20000 mAh – Draadloos
Het handige aan deze powerbank is dat je hiermee draadloos op kunt laden. Bovendien zitten er ook meerdere kabeltjes ingebouwd in de powerbank. Dat zorgt ervoor dat je nooit hoeft te zoeken naar een kabeltje en ook nog eens meerdere apparaten (4!) tegelijk kunt opladen. Ook heeft de powerbank een snellaad functie en een handige display die precies aangeeft hoe vol de powerbank nog zit.
2. iMoshion® Powerbank 20000 mAh
Een fijne en snelle powerbank die beschikt over Quick Charge technologie. Zo is jouw telefoon in no time opgeladen. Vergeet alleen niet op de startknop te drukken om te starten met opladen! De powerbank zelf kun je opladen via een USB-C of micro-USB kabeltje.
3. Strex Powerbank – 27.000 mAh
Deze strex powerbank heeft niet alleen een flinke capaciteit (27.000 mAh), maar is ook erg snel weer opgeladen. Deze powerbank laad je in slechts 5 uurtjes weer helemaal op. Ook kan die met de snellaad functie je telefoon binnen een half uur weer op 50% batterij krijgen. Hele goede optie dus!
4. Anker Powerbank PowerCore 26800 mAh
Ook deze powerbank heeft een flinke laadcapaciteit. Met de Anker powerbank kun je gemiddeld wel zo’n 7 tot 10 keer je telefoon opladen. Ook kun je er 2 keer een iPad Air volledig mee opladen. De powerbank heeft een vrij compact formaat en is niet te zwaar (bijna 500 gram). Perfect om mee op reis te nemen.
5. SAMTECH Powerbank Pro Series 4
Deze powerbank van Samtech is erg licht van gewicht, maar nog steeds krachtig genoeg om je laptop mee op te laden. Erg fijn voor op reizigers die een laptop meenemen dus! Deze powerbank beschikt ook over een handige display die aangeeft hoeveel batterij er nog in zit. Het formaat is 13x7x2,6 cm en de powerbank weegt 380 gram. Past zo in je jaszak!
6. Xtorm 20W Universele Powerbank
Een fijne powerbank waar je 3 apparaten tegelijk mee op kunt laden. Ook heeft deze powerbank een quick charge functie, zo krijg je je smartphone tot wel 59% opgeladen in maar een half uur tijd. Bovendien heeft deze powerbank een hoge laadcpacaiteit van 20.000 mAh, dus kun je hiermee gemiddeld wel 7 of 8 keer je telefoon opladen. Ideaal voor een vakantie waar je niet altijd stroom hebt.
7. QuchiQ™ Powerbank 10000 mah Quick Charge (de mini powerbank)
Deze powerbank is fantastisch voor wanneer jij geen zin hebt om een grote en zware powerbank mee te slepen. De mini powerbank is namelijk maar 8×8 cm en weegt maar 210 gram. Deze past dus perfect in je broekzak! Toch heeft deze powerbank nog een laadcapaciteit van 10.000 mAh, prima om meerdere keren je telefoon mee op te laden. Deze powerbank is perfect voor wanneer je gaat backpacken en niet te veel gewicht mee wilt nemen.
8. Lideka – Solar Powerbank Charger
Deze powerbank is een van onze favorieten en heeft een hele leuke feature: namelijk dat deze met zonlicht op te laden is! Deze powerbank op zonne-energie heeft ook nog eens een enorme laadcapaciteit met maarliefst 30.000 mAh. Verder heeft die ook een (felle) zaklamp ingebouwd en kun je je telefoon draadloos opladen. De powerbank is waterbestendig en heel robuust. Zo kun je ‘m bijvoorbeeld makkelijk aan je backpack hangen tijdens een wandeling om op te laden.
Hoe kies je de beste powerbank?
Om te bepalen welke powerbank het beste bij jou past moet je een paar dingen overwegen. De belangrijkste dingen zijn de capaciteit, het gewicht en de afmetingen, maar ook zeker de prijsklasse.
- Capaciteit (in mAh): Goed om te weten hoeveel stroomcapaciteit jij graag in je powerbank wil. Hoe meer dit is, hoe minder vaak je de powerbank hoeft op te laden. Hierin is het ook goed om te overwegen hoe snel de batterij van je telefoon leeg gaat. Voor een powerbank waarmee je meerdere keren je telefoon op kunt laden raden wij minimaal 10.000 mAh aan.
- Gewicht en afmetingen: Bedenk wat voor jou handig is om mee te nemen. Dit kan natuurlijk afhankelijk zijn van jouw reis of vakantie. Heb je een rustige vakantie gepland? Dan is het wellicht niet erg dat de powerbank wat zwaarder en groter is. Dit zorgt er tenslotte voor dat jij niet afhankelijk bent van je stopcontact. Maar ben je op een actieve vakantie en ga je veel van plek naar plek, dan kan een lichte en wat kleinere powerbank ook heel fijn zijn.
- Prijsklasse: De prijsklasse van de powerbank is natuurlijk ook ontzettend belangrijk. Bepaald voor jezelf wat je uiterlijk uit wil geven aan een powerbank. De prijzen kunnen namelijk gigantisch uiteenlopen.
Hoeveel laadcapaciteit heb ik nodig?
Powerbanks tot 10.000 mAh
- Gebruik: Met deze powerbanks kun je de meeste telefoon gemiddeld tussen de 1 en 3 keer opladen.
- Kenmerken: Deze powerbanks zijn meestal licht in gewicht en wat kleiner, dus makkelijk mee te nemen.
- Ideaal voor: Mensen die vooral een lichte en kleinere optie zoeken. Fijn voor als je veel onderweg bent!
Powerbanks met tot 10.000 – 20.000 mAh
- Gebruik: Deze powerbanks laden je telefoon gemiddeld 3 tot 6 keer op.
- Kenmerken: Dit is waarschijnlijk de meest voorkomende capaciteit. Hiermee heb je namelijk een mooie balans tussen laadvermogen en grootte. Ze zijn makkelijk mee te nemen en niet zo zwaar
- Ideaal voor: Vakantie met lange dagtripjes. Zo hoef je je nooit druk te maken dat je zonder batterij komt te zitten. Je kan je telefoon (of meerdere apparaten) meerdere keren opladen.
Powerbanks met tot 20.000 – 30.000 mAh
- Gebruik: Powerbanks met deze capaciteit kunnen een gemiddelde telefoon zo’n 5 tot 10 keer opladen. Ook kun je hiermee vaak een laptop of andere apparaten opladen (let wel even goed op de juiste aansluitingen)
- Kenmerken: Door het flinke laadvermogen zijn deze powerbanks vaak wat groter in afmeting en ook zeker wat zwaarder in gewicht. Goed om rekening mee te houden dus!
- Ideaal voor: Wanneer je bijvoorbeeld soms meerdere dagen zonder stroom zit. Of reizigers en digital nomads die ook laptops en camera’s onderweg op moeten kunnen laden.
LET OP! Powerbanks boven de 20.000 mAh zijn niet altijd toegestaan in het vliegtuig. Controleer altijd even goed van te voren of je deze mee mag nieten. Zonde van je powerbank als dit namelijk niet zo is.
De beste powerbank van 2024
Om hier een eenduidig antwoord op te geven is erg lastig. Veel onderzoeken zeggen wat anders en uiteindelijk is ook een groot deel een kwestie van voorkeur en smaak. In meerdere onderzoeken zien we wel de Anker Powerbank PowerCore 26800 naar voren komen en doet de Xtorm 20W Universele Powerbank het over het algemeen ook erg goed.
Waarom een goede powerbank onmisbaar is op reis
Zelf gaan wij nooit meer op reis zonder een powerbank mee te nemen. Een powerbank biedt namelijk gemak, vrijheid, maar ook veiligheid. Op reis of op vakantie is je smartphone namelijk vaak je communicatiemiddel, navigatie, maar ook natuurlijk je fototoestel. Genoeg reden dus om ervoor te zorgen dat je dus niet zonder batterij komt te zitten.
Veelgestelde vragen over powerbanks
Wat betekent mAh bij powerbanks?
mAh betekent milliampère-uur. Dit is de energiecapaciteit van een batterij. Dus hoe hoger het mAh, hoe meer capaciteit de powerbank heeft.
Hoevaak kan ik mijn telefoon opladen met een powerbank?
Hoevaak je je telefoon kunt opladen met een volle powerbank is afhankelijk van de mAh van de powerbank maar ook van de batterij in je telefoon.
Kan ik met mijn powerbank mijn laptop opladen?
Soms wel! Maar ook dit is afhankelijk van de capaciteit van je powerbank. Uitsluitend de powerbanks met hoge capaciteit en output zijn hiervoor geschikt. Ook moeten er natuurlijk de juiste poorten in de powerbank zitten om deze te verbinden met een laptop (bijvoorbeeld USB-C).
Hoelang duurt het om mijn powerbank volledig op te laden?
Je raadt het al: ook dit is afhankelijk van de capaciteit van de powerbank. Kleine powerbanks duren vaak enkele uren maar er zijn ook powerbanks die een hele nacht aan de oplader moeten.
Mag ik een powerbank meenemen in het vliegtuig?
Ja, dat mag. Let wel op: dit mag uitsluitend in je handbagage. Ook zit er een limiet op het aantal Wh dat kan verschillen per vliegmaatschappij. Meer informatie hierover vind je in ons artikel: Mag je een powerbank meenemen in het vliegtuig?