Zoeken
Sluit dit zoekvak.

De beste koptelefoons voor in het vliegtuig – Top 5

Inhoudsopgave

Deel dit artikel:

Jouw volgende avontuur

Mag tandpasta mee in je handbagage?

Mag je deo meenemen in je handbagage?

Mag je laptop mee in je handbagage?

Een goede koptelefoon in het vliegtuig maakt je reis een stuk aangenamer. Tijdens een vliegreis kunnen er namelijk veel omgevingsgeluiden zijn zoals de motoren van het vliegtuig, pratende medepassagiers, huilende baby’s en nog veel meer. Met een noise cancelling hoofdtelefoon merk je hier bijna niks meer van. Deze koptelefoons dempen namelijk al het geluid om je heen. Zo kun je heerlijk genieten van je favoriete muziek tijdens je vliegreis. Er is veel aanbod in dit soort koptelefoons en er zit veel verschil in kwaliteit en prijs. Wij helpen je op weg en zetten onze top 5 beste koptelefoons voor in het vliegtuig voor je op een rijtje!

Beste noise cancelling headphones voor in het vliegtuig

Bose QuietComfort 45

De Bose QuietComfort 45 koptelefoon is een erg goede koptelefoon waarmee je zeker kunt ontspannen in het vliegtuig. De noise cancelling van deze hoofdtelefoon werkt erg goed waardoor je bijna niks van omgevingsgeluiden zult merken. Ook is de geluidskwaliteit erg goed en gaat de batterij lang mee. De koptelefoon is alleen wat minder geschikt voor buiten, omdat je de wind erg overheersend hoort.

Voordelen

Check

Erg goede noise cancelling

Check

Goede geluidskwaliteit

Check

Comfortabele pasvorm

Nadelen

Kruis

Niet erg geschikt voor buiten, kan slecht tegen wind

Sony WH-CH720N

Deze noise cancelling koptelefoon van Sony is een mooie optie wanneer je op zoek bent naar goede koptelefoon voor een betaalbare prijs. De kwaliteit van het geluid is erg helder en de noise cancelling werkt ook goed. De koptelefoon heeft alleen een belangrijk nadeel: Deze is niet op te vouwen. Dus hij is minder compact en voor iemand die vaak onderweg is misschien wat lastiger mee te nemen.

Voordelen

Check

Zeer betaalbare optie

Check

Comfortabel voor langere periodes

Check

Lange batterijduur

Nadelen

Kruis

Niet opvouwbaar

Kruis

Hele lichte ruis bij zachte muziek

Apple Airpods Max

De Airpods Max zijn de welbekende hoofdtelefoons van Apple. Deze koptelefoon heeft een erg straks ontwerp, produceert prachtig geluid en heeft fantastische noisecancelling. Ook zit die erg comfortabel op het hoofd en voelt die erg licht en toch stevig aan. Het enige nadeel van deze koptelefoon is eigenlijk de prijs, die is een stuk hoger dan vergelijkbare koptelefoons.

Voordelen

Check

Fantastische geluidskwaliteit

Check

Erg goede noise cancelling

Check

Stevig en stijlvol ontwerp

Check

Fijne pasvorm

Nadelen

Kruis

Erg hoog in prijs

JBL Live 770NC

Deze noise cancelling koptelefoon van JBL heeft een fantastische prijs/kwaliteit verhouding. De kwaliteit van het geluid en de noise cancelling zijn erg goed waardoor je bijna niks meer hoort van je omgeving. Ook zit die erg comfotabelvoor een langere periode en gaat de batterij erg lang mee. Ook kun je ‘m compact opbergen. Een echte aanrader voor wanneer je op zoek bent naar een goede koptelefoon voor in het vliegtuig maar niet de hoofdprijs wilt betalen.

Voordelen

Check

Betaalbare optie

Check

Hoge kwaliteit geluid

Check

Goede noise cancelling

Nadelen

Kruis

Kleine bedieningsknopjes

Sony WH-1000XM5

Deze noise cancelling koptelefoon van Sony is een de beste op de markt. Deze koptelefoon heeft prachtig geluid, diepe bass en fantastische ruisonderdrukking. Hiermee weet je zeker dat je geen last hebt van omgevingsgeluid en merk je bijna niet eens meer dat je in het vliegtuig zit! De hoofdtelefoon is erg geschikt om mee te bellen, wat handig kan zijn als je de koptelefoon bijvoorbeeld ook voor werk wilt gebruiken.

Voordelen

Check

Erg goede noise cancelling

Check

Erg comfortabel

Check

Strak en stevig design

Nadelen

Kruis

Hoog geprijsd

Kruis

Vrij groot

Hoe werkt een noise cancelling koptelefoon?

Met een goede noise cancelling koptelefoon lijkt al je omgevingsgeluid te verdwijnen. Dit is hoe het werkt: Een noise cancelling headphone maakt gebruik van microfoons die geluid uit de omgeving opvangen. De koptelefoon anticipeert hierop door een soort “tegengeluid” te maken. Hierdoor hoor je bijna niks meer van wat er om je heen gebeurt. Dit proces heet active noise cancelling (ANC). Hierdoor hoor je in het vliegtuig dus bijna niks meer van de motoren, medepassagiers, of andere geluiden.

Waar let je op bij het kiezen van een koptelefoon voor in het vliegtuig?

Bij het kiezen van een goede koptelefoon voor in het vliegtuig is het slim om op de volgende dingen te letten:

  • Draagcomfort: Doe goed onderzoek en kies een koptelefoon die fijn op je hoofd zit. Ook wanneer je ze langere tijd achter elkaar ophebt. Vaak kun je dit gemakkelijk terugvinden in de reviews.
  • Batterijduur: Het is natuurlijk fijn dat je koptelefoon lange tijd meegaat zonder dat je deze hoeft op te laden. Let dus op de totale batterijduur.
  • Opvouwbaar: Het is ontzettend fijn als een koptelefoon opvouwbaar is, zeker wanneer je vaker onderweg bent en de koptelefoon regelmatig op moet bergen. Zo neemt die een stuk minder ruimte in.
  • Geluidskwaliteit: Zoek naar koptelefoon met mooi en helder geluid. Zo kun je heerlijk van je muziek genieten tijdens je reis.
  • Ruis: Bij sommige noise cancelling koptelefoons hoor je wat ruis tijdens het luisteren. Dit is om het omgevingsgeluid te drukken en is normaal bij active noise cancelling. Maar de aanwezigheid van deze ruis kan sterk verschillen per koptelefoon.

Wil je je vliegruis zo comfortabel mogelijk maken? Kijk dan ook zeker eens naar ons artikel over: De beste nekkussens voor in het vliegtuig.

Geschreven door:

Foto van Wessel
Wessel

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer reisinspiratie

De beste nekkussens voor in het vliegtuig

De beste wereldstekker voor op reis – Top 3

Alles wat je moet weten over Eindhoven Airport

Je aansteker meenemen in het vliegtuig – Mag dat?

De 8 beste powerbanks voor op reis (2024)

Handbagage afmetingen en regels per vliegmaatschappij